Járófelületek alaptisztítását, felújítását

Járófelületek nagyteljesítményű súroló automatával történő alaptisztítása, impregnálása, speciális védőréteg kialakítása. Ezen feladatainkat az alábbi lépésekben végezzük el, hogy szakszerű munkánkkal tartós, jó eredményeket érhessünk el, kivívva ezzel Megrendelőink elégedettségét is. Első lépésként (PVC, linóleum, kő és ipari beton burkolatok esetén)  elvégezzük a darabos szennyeződések eltávolítását duplamotoros ipari porszívóval, majd kiválasztjuk a megfelelő tisztítószert, aminek egy töményebb munkaoldatával bepermetezzük az erősebben elszennyezett területeket, ügyelve arra hogy ne száradjon vissza a munkaoldat. A linóleum burkolatok esetén, mindig célszerű próbát végezni a tisztítószerrel, mert lúg érzékeny felület és könnyen tartós károsodást szenvedhet.

5330166-large

A megfelelő koncentrációjú oldattal beáztatjuk a kívánt felület egy részét, és alacsony fordulatú, egytárcsás súrológép segítségével fellazítjuk, kellősítjük a szennyeződéseket, hogy minél mélyebben fejtse ki hatását a tisztítószer. A szükséges behatási idő kivárása után, de még a visszaszáradás előtt a szennyeződött munkaoldatot súrolóautomata segítségével felszedjük. Ha az alaptisztításon kívül a felület ápolása és védelme is a célunk, akkor második lépésként elengedhetetlen a semlegesítés,majd a többszörös átöblítés. Ha a felület esztétikai állapotának és könnyű tisztíthatóságának a megőrzése is a célunk, akkor harmadik lépésként következhet a felület beeresztés (impregnálás) és ápolás. Az inpregnálássall megszilárdítjuk a felület pórusait, ezáltal nem tudnak mélyre hatolni a különböző kémiai és fizikai szennyeződések. Ha az esztétikai látvány is fontos, akkor következhet a felület bevonatolása, a kopó rétegek kialakítása, a megfelelő kenő eszközök segítségével. A mészkő és márvány burkolatokat kezelését a “puha” anyaguk miatt csak gondos eljárással lehet elvégezni, bevonatolni pedig nem érdemes. A felületek regenerálására kétféle módszert is alkalmazunk:

Gyémántkorongos csiszolást

Nagy előnye, hogy nem alkalmazunk kémiai szereket, mert a munkafolyamatot különböző szemcseméretű ipari gyémántokat tartalmazó pad-ekkel, 3-4 lépésben végezzük, lezárásként pedig polírozzuk a felületet.

Kristalizálást (kémiai felújítást)

Melynek alkalmazásánál, enyhe savtartalmú vegyszerrel felülpuhítjuk a felületet, majd egytárcsás súrológépre erősített, három, különböző finomságú acélgyapottal átdolgozzuk a felületet, amíg újra kemény és fényes felületet kapunk.